Zebra

Yaşam Süresi: 20 yıl Yavru Sayısı: 1 Gebelik Süresi: 12–13 ay Bayrampaşa Belediyesi Bilgi Merkezi Hayvan Dostları Kulübü Öğrencilerinin Darıca Hayvanat Bahçesi Gezisinden 23.06.2007 Cumartesi Fotoğraf: Tayfun NASUHBEYOĞLU
Yaşam Süresi: 20 yıl
Yavru Sayısı: 1
Gebelik Süresi: 12–13 ay
Bayrampaşa Belediyesi Bilgi Merkezi Hayvan Dostları Kulübü Öğrencilerinin Darıca Hayvanat Bahçesi Gezisinden 23.06.2007 Cumartesi Fotoğraf: Tayfun NASUHBEYOĞLU

Adı                         : Equus zebra

Anavatanı             : Afrika.

Beslenme              : Otlar, yapraklar, ağaç kabukları ile beslenirler.
Ağırlık ve Boy : Boy 1–2 metre

Çoğalma               : Gebelik süresi, 12–13 aydır. Bir yavru doğururlar.

Genel Bilgiler      : atın yakın akrabalarından olan zebralar siyah ve beyaz çizgili postlarından ötürü kolayca tanınırlar. Yalnız Afrika’da bulunan bu hayvanlar seyrek ağaçlı ve otlarla kaplı açık alanlarda yaşarlar ve sık sık antiloplarla birlikte sürüler oluştururlar. Zebralar, tıpkı atlarda olduğu gibi, yele denilen saçlara sahiptirler; vücut yapıları da atlara benzer ve en az onlar kadar hızlı koşarlar.

Tüm zebraların çizgilerinin yapısı ve sayısı birbirinden farklıdır. Zebraların dikey çizgileri aynı zamanda önemli bir savunma unsurudur. Bir arada durdukları zaman kendilerini avlamak isteyen kaplan ve aslanlar bu çizgilerden dolayı sürüyü bir bütün olarak algılarlar. Bu durumda avcı, avlayacağı zebrayı seçmekte güçlük çeker, bu da zebralar için bir korunma yoludur. Zebralar, yaşamlarını sürdürebilmek için su ve ot ile beslenirler. Bazen yiyecek bulmak için 50 km yürürler, sonrasında yaşadıkları ortama geri dönüp, alıştıkları yaşam ortamlarında yaşarlar. Zebralarda ortalama boy 1–2 metre arasındadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir