Sansar

Bilimsel Adı           :

Sansar, sansargiller (Mustelidae) familyasından Martes cinsini oluşturan omnivor hayvanların ortak adı.

Yaşam Alanı           :

Beslenme              : Gündüzleri uyuyup geceleri avlanan sansarlar, çift olarak avlanan hayvanlardır. Kemirgenler, sürüngenler, yumurta ve meyve temel besinleridir.

Ağırlık                 : 2 kg. civarındadır.

Boy                    : Boyları 40–50 cm

Çoğalma               : Çiftleşme dönemleri Haziran-Ağustos ayları arasında olup, Mart-Nisan arasında 2 ile 4 yavru yaparlar. Kemirme huylarından ötürü, çevreye zarar verebilirler.

Genel Bilgiler           : Kediyi andıran uzun ve ince bir vücudu, uzun ve bol tüylü kuyruğu vardır. Boyunlarında beyaz renkte çatal şeklini andıran tüyler olan sansarlar, parlak koyu kahve rengindedir.

Türler:

Amerika sansarı (Martes americana)

Sarı boyunlu sansar (Martes flavigula)

Kaya sansarı (Martes foina).Türkiye

Ağaç sansarı (Martes martes).Türkiye

Japon sansarı (Martes melampus)

Balıkçıl sansar (Martes pennanti)

Samur (Martes zibellina)

(Martes gwatkinsii)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir