Porsuk

Yaşam Süresi:  yıl  Yavru Sayısı:  2–6 Gebelik Süresi:  49 gün
Yaşam Süresi: yıl
Yavru Sayısı: 2–6
Gebelik Süresi: 49 gün

Bilimsel Adı           : Meles meles

Porsuk (Meles meles), sansargiller (Mustelidae) familyasından memeli hayvan türü.

Yaşam Alanı           : Asya, Avrupa

Beslenme              : Esas olarak bitkilerle beslenirler. Patates, mısır, yeşil ve kuru ot, fındık, havuç, lahana, arpa vs. ayrıca midye ve küçük hayvanları avlarlar.
Ağırlık ve Boy         : 9 kg, boy: 63 cm, kuyruk uzunluğu 42 cm

Çoğalma               : Senede 2–3 defa yavru yaparlar. Bir defada 4–7 arası yavru yaparlar.

Genel Bilgiler            : Sulak yerde yaşarlar. Çok iyi yüzücülerdir. Yuvalarını dere kenarlarında bir oyuk kazarak yaparlar. Küçük koloniler halinde yaşarlar. Genel olarak geceleri avlanırlar. Suyun altında 5 dk kadar kalabilirler. Koyu kahve yuvarlak uzun kuyruklu büyük başlı olurlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir