Memeli Hayvanlar içeriğine geri dön

Marmot

Yaşam Süresi:  yıl  Yavru Sayısı: 2–6  Gebelik Süresi:  33–34 gün

Yaşam Süresi: yıl
Yavru Sayısı: 2–6
Gebelik Süresi: 33–34 gün

Bilimsel Adı           : Marmotta marmotta

Yaşam Alanı           : Orta Avrupa karpatlar bölgesinde alp dağlarında, Çek cumhuriyeti Slovakya ve Polonya da 2000 yükseklikte yaşarlar.

Beslenme              : Ağaç kökü, ot ve çeşitli meyveler.

Ağırlık ve Boy         : Ağırlık: 5,5–9 kg, uzunluk: 53–75 cm, kuyruk uzunluğu: 13–16 cm

Çoğalma               : Yavru sayısı: 2–6

Genel Bilgiler           : Geniş gruplar

halinde yaşarlar. Kış uykusuna yatarlar Nisan ay

ında uyanırlar. Marmotlara ayrıca büyük yer sincapları olarak görebiliriz. Çok sosyal varlıklardır. Birbirleriyle haberleşirler özellikle tehlike varsa yüksek sesle birbirlerini uyarırlar. Marmotlar yuvalarını kayaların ya da ağaç köklerinin arasına yaparlar. Bu yuvaların genelde 2 girişi olur.

 

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.