Memeli Hayvanlar içeriğine geri dön

Kapibara

Yaşam Süresi:  yıl  Yavru Sayısı:  2–8 Gebelik Süresi:  gün

Yaşam Süresi: yıl
Yavru Sayısı: 2–8
Gebelik Süresi: gün

Bilimsel Adı           : Hidrochoerus hidrochaeris

Anavatanı             : Yalnızca Güney Amerikanın yağmur ormanlarında ve sulak bölgede yaşayan dünyanın en büyük kemirgenidir.

Beslenme              : Otçul
Ağırlık ve Boy         : Ağırlık 50kg, boy1metreye ulaşır.

Çoğalma               : Yavru sayısı: 2

Genel Bilgiler           : Kapibara bir kara hayvanı olmasına karşı çok iyi yüzücüdür düşmanlarından saklanmak için suya dalar yalnızca burnunu su üstünde tutarak saatlerce su altında yaşarlar.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.